Comuna Chiajna Ilfov

Daca ai ti-ai ales deja una din casele construite de dezvoltatorii imobiliari din partea de nord-vest a Capitalei si ai aflat programul magazinului Mega Image din Chiajna  haideti sa vedem istoricul comunei Chiajna.

Prima atestare documentară a comunei datează din anul 1787. Se ştie că, în acel an, în care a ars palatul lui Constantin Vodă Ipsilanti de pe moşia Cotroceanca, satul Chiajna era deja înjghebat.Se presupune că satul Dudu este mai vechi decât Chiajna, datând din anul 1725. În ceea ce priveşte denumirea, s-a păstrat o legendă potrivit căreia ar fi existat un dud bătrân la rădăcina căruia s-a plantat viţa-de-vie care cuprindea cu mlădiţele ei întreaga coroană a dudului. Despre satul Roşu se ştie că ar fi luat fiinţă pe la 1700, pe moşia boierului Roşianu, de la care se presupune că vine şi numele.

In prezent comuna Chiajna cuprinde satele Chiajna, Dudu şi Roşu si se intinde pe o suprafaţă de 16 kilometri pătraţi şi are o populaţie de aproximativ 8.000 de locuitori, care au la dispoziţie o grădiniţă, trei şcoli generale, grupul şcolar Doamna Chiajna, plus două baze sportive moderne.
Pe raza comunei Chiajna îşi desfăşoară activitatea numeroase întreprinderi şi mari unităţi comerciale, printre care Carrefour şi Bricostore.

Chiajna este comuna cu cei mai mulţi gemeni din România.

Apropierea de Bucureşti a dus la dezvoltarea rapidă a comunei Chiajna. Preţul terenului a crescut rapid de la 40 la 200 de euro pe metru pătrat, iar ansamblurile rezidenţiale nu au întârziat să apară. Young Residence, Chiajna-Dudu şi Complexul Rezidenţial Roşu sunt doar câteva exemple.


 Vile Chiajna de Vanzare gasiti pe imobiliare-chiajna.blogspot.com


Categories:

Leave a Reply